avatar

КАК ДА ПИЕМ ПРОФЕСИОНАЛНО? БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ОТ BELEFF & Co.

   Това е нещо като продължение на поста на Професора....

  Сори Профи, обаче ще си напишем съображенията в отделен пост.

  За да бъде мнението на Нашата агенция професионално, ще разделим поста на две основни части- за твърдо и за меко /леко/. Няма страшно, не става въпрос за сексизъм... 

    1. ПРОФЕСИОНАЛНО ПИЕНЕ НА ТВЪРДО /твърд алкохол, силноалкохолни напитки, концентрат, аперитив, спиртное /блядь/

    - водка - Beleff &co препоръчват украйнски водки - Немирофф, Мягков, Хортиця и т.н. също - Русский размер /стандарта не е кой знае колко по-добър, а е доста по-скъп/ Зеленая марка,  полската Sobieski, западняшките имитации Горбачов, Распутин, Ксения, Еристофф, както и новата водка Астория, която уж е полска, ама е правена хиър, обаче с нищо не е по-лоша от повечето скъпи водки. Всъщност, всички тези са добри. Не са, обаче лоши и Търговище, Сливенска или Поморийска, стига да са истински. Пък ако много ви се пие -стават и Флирт, Аляска и дори Савой клуб и Ултима. Зависи от нивото на "жажда" .....Не си купувайте Борзой, защото е някакво аржентинско менте и е пълна отврат. Не си струват също Смирнофф и Абсолют /последната май не е съвсем истинска/ Но- споменатите по-горе водки е най-добре да се пият в количества до 7-800 грама,  СТУДЕНИ /не с лед/ и с "дебело" мезе /не с кока кола/.... Мезето- пушени и осолени риби, морски дарове, хайвери, сухо, луканка, бекон /може и леко запечен на скара/, варен език, варени яйца, панирани хапки и всичко друго, дето глупаците си мислят, че е мезе за вино.... При по-ниски финансови възможности препоръчваме големи количества Флирт с препечени филийки с масло! Водката не е чак толкова лоша, а препечените филийки са уникално и евтино мезе.За глезене - Зеленая марка /ржанная/ с пушена сьомга.....

   - ракия- "PROUD TO BE BG :)" - това страхотно питие също се пие охладено / не с лед/ но не колкото водката...За предпочитане е да е домашна. Ако не си произвеждате, можете да си купите от произволно избрано село или градче. В страната се варят хиляди тона домашна, така че няма да ви е проблем...Има и хубави ракии от магазина, обаче са мноооого скъпи.  Мезетата е хубаво да бъдат подобни на мезетата за водка, но БГ дух предпочита ШОПСКА САЛАТА. Никак не е зле. Зимата е добре и с туршия, щото шопската салата ще е с гадни зеленчуци. "Професионално" мезе е сланинка на скара, както и пача, но това е за истински ценители ...А- да не забравим - класиката си е грозданката- 40-45 %. Може и сливова, но се намира по-трудно и изисква по-специални вкусове.

    - мастика - тази южна напитка не е особено подходяща за зимата. При по-топло време е добре да се пие или с вода, или на кристали- кой както му харесва. Узото е модерно, обаче е тъпо. Турското Йени Раки е в пъти по-добро. Македонската Струмишка никак не е лоша. Заарската и Русенския нектар също са много добри. Карнобат и Пещера са за масова употреба- препоръчваме ги само в краен случай. Френските Перно и Рикар са с горена захар и не ви ги препоръчваме.  Това питие също е добре да се пие с мезе - салатки, морски дарове, маринована рибка.....Може да се пие и с мента, обаче - много боли глава- много.....Пък онези легенди.....за мъжете и мастиката..... са си само легенди!!!

     - уиски, джин, коняк, текила - питиета за първенюта. Не ги препоръчваме......

    2. ПРОФЕСИОНАЛНО ПИЕНЕ НА МЕКО /леко, леки питиета, слабоалкохолни, с вечерята и т.н. / Ще започнем този раздел с една скоба- през последните години огромна група БГ първенюта, болшевишки крадци, мутри, сутеньори и търговци на дрога си направиха "Шато"... То си е смешно...де, ама както и да е . Та, тези шатота /виж предния пост на Белефф за болшевиците, дето се мислят за барони и графове/ произвеждат десетки марки вина- от скъпи, та по-скъпи. Тази просташка мода е временна, както е къс и живота на т.нар. графове, барони и прочее собственици на БГ "шатота". обаче да не се подведете да си купувате такива вина- първо- те са си за тъпанарите, второ- струват майка си и баща си, а на качество са кръгла 0.........затварям скобата

    - червено вино - пие се зимно време с дебели вечери и обяди. Пак е най-добре да е домашно.Няма значение дали е мерло или каберне- това си го определя всеки пияч....За домашното- колкото по-добре познавате производителя- толкова по-добре за Вас. Естествено- най-добре е да си го правите Вие, или Ваши близки. ... В магазините също има страхотни вина /не само БГ/ но повечето са доста скъпи и са само за крадците и простите болшевици, дето нищо не разбират... Затова- ако си купувате - само вносно- Италия, Чили, Испания и т.н. За 10 лв. има страхотни вина. Такива наште перекендета продават по 30-40 лв... Но- за мезетата- задължително свинско, теленце или някоя друга холестеролна бомба....

    - бяло вино -екипът на Белефф & Ко. предпочита белите вина. Не само заради холестерола от мезетата..... Бялото вино е добре също да е домашно- от някой малка избица, чийто собственик е ваш познат. Цени- от 2.20 до 3-3.50 лв. на литър !!! Още по-добре е Вие да си го произвеждате- изисква усилия, време и нерви, но удоволствието е върховно! Дали ще е шардоне, бял совиньон, рикат или мускат- въпрос на вкус. Та- бяло - само с тънко мезе - рибка- пържена, на скара или на фурна, пиленце, пуешко филенце.... такива работи. Става и със сирене /ако може да е вносно/ или кашкавал натюр. Екипът на Белефф пие доста и т.нар. шприц- бяло вино с газирана вода- леко и приятно питие. Може да се пие целогодишво и то в неограничени количества. Отлична алтернатива на бирата..... 

    - пиво /бира/ - все пак светлата си е доста по-популярна. Наште бири са много добри- без значение коя. Значение има само личния вкус. Това, че са блъскани с химия не е съвсем вярно. Все пак- ние препоръчваме наливната бира - по възможност- чешка. Шшшшшуменско е много добро, както и туборг. Обаче има и хубави "лагери", най-вече Хайникен..... в малката бутилка. Още по-добре е да пробвате турската Ефес - жестока е....Ако около вас има завод и могат да ви доставят "жива" /прясна/ бира- това е без аналог- страхотна е ... апропо- румънските бири са много готини /правят се с хмел/ както и Скопското и някой други бири от бивша Югославия. Та- бирата върви също с тънки мезета, както и бялото вино. Тъпо е да се пие бира със свинска пържола- само натоварвате себе си....... Германците може и с пържола да я пият, ама къде при тях вино ......

     Това бяха съветите на Белефф & Ко. Съзнателно не споменаваме питиета от рода на ликьори, шампанско и вермут, защото иде реч за Професионално пиене... Вие Нас уважавате ли ни ....както и да е! От нас - НАЗДРАВЕ  !!!